ONDERZOEK NAAR INNOVATIEVE EN EXPERIMENTELE DERMATOGRAFIE

Behandeling van therapie resistente wratten met cytostatica (Bleomycine) met dermatografie [ Publicatie ]

Dermatografie met 5-Fu kan beschouwd worden als een zeer bruikbaar alternatief voor de behandeling van onderhuidse fibrose, alsook voor andere typen huidafwijkingen. De resultaten van dermatografie met lage concentraties van de oplossing 5-Fu zijn klinisch getest en histopathologisch effectief bevonden in het verminderen van de overproductie van collageen en heeft een gunstige uitwerking op het verminderen van littekenweefsel.

Gedurende de afgelopen 9 jaar is onderzoek gedaan naar de behandeling met 5-Fu op therapieresistente aangezichtspijn en andere zenuwziekten, granuloma en epicondylitis. De voorlopige resultaten van dit onderzoek met lange nazorg zijn veelbelovend.

Andere werkzame stoffen – cytostatica zoals bleomycin, interleukine, interferon, nor-adrenaline en BCG ,Poliovirus vaccin – en de rol van diverse ontstekingsremmers zoals 5-Fluorouracil, zullen onderwerp van verder onderzoek zijn. Men verwacht dat dermatografie in de toekomst een belangrijke vaccinatiemethode wordt voor een grote aantal aandoeningen met inbegrip van huidtumoren en voor het vergroten van de werking van het immuunsysteem bij andere tumoren.

Omdat Eddy M. van der Velden een afstammeling is van een beroemde Nederlandse familie van schilders, waarvan de stamboom terug te vinden is tot in de 16e eeuw (Jacob van der Velde 1521, Jan van den Velde 1568)  . . . .

Dermatografie met 5-Fu kan beschouwd worden als een zeer bruikbaar alternatief voor de behandeling van onderhuidse fibrose, alsook voor andere typen huidafwijkingen. De resultaten van dermatografie met lage . . . .

●  Kliniek voor Medische en Esthetische Dermatografie, Arnhem, Nederland (1984 – heden). ● Directeur Research Instituut voor experimentele dermatografie (2010 – heden). ● Technische Universiteit Delft  . . . .

● 133 artikelen in internationale medische tijdschriften. ● Medische publicaties in het Japans: 8 artikelen. ● Bijdragen als auteur aan diverse buitenlandse medische boeken (in het Engels, Japans, Chinees, Portugees, Duits, Ivriet . . . .

● Oprichter en lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatografie (1993 – heden) ● Lid van het Nederlands Specialisten Register voor Dermatografie (1995 – heden) ● Directeur van Medicer® en Phamacer® Arnhem . . . .

● Lid van de Roermondse Jeugdraad, adviescomité voor de Roermondse gemeenteraad, 1971-1972.  ● Opening kunstgalerie ‘Gemini’, Roermond, 1972-1973 ● Grondleggers van Stadsdecoratie ● Expositie Collages en Zeefdrukken . . .