PUBLICATIES

MEDISCHE PUBLICATIES OVER DERMATOGRAFIE EN KERATOGRAFIE

In 1996 stichtten Eddy van der Velden en dr. Jan Kok de Cornea Eye Bank in Nepal. Hier verzamelden ze hoornvlies dat door overledenen beschikbaar werd gesteld aan de medische wetenschap. Dit hoornvlies werd daarna in het Tilganga Eye Hospital zodanig behandeld en geschikt gemaakt dat het vervolgens als hoornvliestransplantaat konden worden gebruikt. Donaties, gedaan door de dr. Jan Kok Foundation hebben het mogelijk gemaakt om elk jaar meer dan 1000 van zulke hoornvliestransplantaten geschikt te maken voor transplantatie, zodat ze op verzoek en zonder verdere kosten naar andere ontwikkelingslanden in Zuid-Oost-Azië gestuurd konden worden.

In datzelfde jaar 1996 begon Van der Velden tevens oogartsen op te leiden om patiënten die leden aan hoornvliesbeschadiging (leucoma cornea) te behandelen door middel van keratografie (medische oogtatoeage) . Deze werkwijze stelt de vaak jonge patiënten in staat om af te komen van het stigmatiserend effect van een verkleurde cornea en ze zo weer zelfvertrouwen en een beter leven te geven. Tegenwoordig vinden er jaarlijks tussen de 75 en 125 behandelingen plaats in Nepal, waarbij de Van der Velden Foundation voor de noodzakelijke kleurstofpigmenten en naalden zorgt.

Van der Velden is Honorary and Visiting Professor, en medisch onderzoeker in het Tilganga instituut voor oogheelkunde, dept. cornea unit, Kathmandu, Nepal ( 1995 – heden ) .

Van der Velden is Honorary and Visiting Professor, en medisch onderzoeker op de afd. oral maxillo-faciale chirurgie in Hospital Geral Universitário de Cuiabá, Brasil ( 1998 – heden ) .

 

In 2005 hebben Eddy van der Velden en Prof.dr. Dirk de Ridder een project geïnitieerd om de grenzen van de neuromodulatie te verleggen. De nieuwe techniek behelst het aanbrengen van microchips die gevoed worden door piepkleine batterijen en die batterijen worden opgeladen door de energie die het lichaam geeft. De neuromodulatie-besturingssystemen worden geïmplementeerd door Smartphones te gebruiken via een proces dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, www.braininnovations.nl

Van der Velden is wetenschappelijk onderzoeker en coördinator van de SINs-groep (Small Implantable Neuro stimulators , afdeling BRAI3N, Gent, België, Dunedin school of medicine, – Otago New Zealand en de technische Universiteit Delft, Faculteit Elektrotechniek, M&CS Electronisch Onderzoekslaboratorium van de Biomedische Elektronica Groep (2009- heden) . 

● 133 artikelen in internationale medische tijdschriften.
● Medische publicaties in het Japans : 8 artikelen.
● Bijdragen als auteur aan diverse buitenlandse medische boeken (in het Engels, Japans, Chinees, Portugees, Duits, Ivriet en Italiaans (tezamen 14 hoofdstukken) .
● Bijdragen als auteur aan diverse Nederlandstalige medische boeken (6) .
● Bijdrage als auteur aan The Mosby Year Book of Dermatologic Surgery 1996.
● Bijdragen als co-auteur aan internationale medische en medisch-technische tijdschriften met de SINs-groep (Small Implantable Neuro Stimulators): 9 artikelen (2010 – heden) .
● Intercollegiale toetsing bij diverse internationale medische tijdschriften.
● Meer dan 391 lezingen wereldwijd over dermatografie en keratografie.

Omdat Eddy M. van der Velden een afstammeling is van een beroemde Nederlandse familie van schilders, waarvan de stamboom terug te vinden is tot in de 16e eeuw (Jacob van der Velde 1521, Jan van den Velde 1568)  . . . .

Dermatografie met 5-Fu kan beschouwd worden als een zeer bruikbaar alternatief voor de behandeling van onderhuidse fibrose, alsook voor andere typen huidafwijkingen. De resultaten van dermatografie met lage . . . .

●  Kliniek voor Medische en Esthetische Dermatografie, Arnhem, Nederland (1984 – heden). ● Directeur Research Instituut voor experimentele dermatografie (2010 – heden). ● Technische Universiteit Delft  . . . .

● 133 artikelen in internationale medische tijdschriften. ● Medische publicaties in het Japans: 8 artikelen. ● Bijdragen als auteur aan diverse buitenlandse medische boeken (in het Engels, Japans, Chinees, Portugees, Duits, Ivriet . . . .

● Oprichter en lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatografie (1993 – heden) ● Lid van het Nederlands Specialisten Register voor Dermatografie (1995 – heden) ● Directeur van Medicer® en Phamacer® Arnhem . . . .

● Lid van de Roermondse Jeugdraad, adviescomité voor de Roermondse gemeenteraad, 1971-1972.  ● Opening kunstgalerie ‘Gemini’, Roermond, 1972-1973 ● Grondleggers van Stadsdecoratie ● Expositie Collages en Zeefdrukken . . .