DE VAN DER VELDEN DERMATOGRAFIE MACHINE EN TUBES

De tatoeage machine heeft een lange en gecompliceerde geschiedenis, die teruggaat tot de jaren 1800. Het begon allemaal met Thomas Edison, die een roterend apparaat gemaakt had. Hij had deze in 1876 uitgevonden en zijn voornaamste doel was om een duplicatie apparaat te creëren om steeds dezelfde stencils / flyers te maken. Tatoeëerder Samuel O’Reilly heeft toen Edison’s ontwerp in de volgende vijftien jaar aangepast om een electrische tatoeage machine te creëren waar hij patent op aanvroeg in 1891. Zijn machine is nog steeds één van de meest populaire ontwerpen die tegenwoordig gebruikt worden. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren duizenden machines ontworpen en gemaakt in allerlei vormen en constructies ( zie foto onder ), de meeste lopen wel maar niet accuraat en aan precisie ontbreekt er veel.

De Van der Velden Derma-injector is een oorspronkelijk ontwerp van Paul Rogers (1905-1990 ).

De Van der Velden dermatografie machines zijn van hoogwaardige materialen en worden met de hand samengesteld en langdurig getest, deze machines zijn kwalitatief zeer hoogstaand en werken bij goed en deskundig gebruik makkelijk meer dan 85.000 uur zonder noemenswaardige storingen en slijtage. Diverse ziekenhuizen gebruiken de Van der Velden dermatografie machines, zowel in Nederland alsmede ook Israël, Duisland, België, en Brazilië.

DE TUBES

De tubes en de greep zijn van hoogwaardig staal zowel uit een stuk als mede ook uit losse elementen en makkelijk te steriliseren in een autoclaaf of Gamma straling.

ENTOMOLOGISCHE NAALDEN

Bij dermatografie worden met behulp van speciale entomologische naalden (ø 0,36-0,41 mm) kleurstofpigmenten in de juiste tinten uiterst nauwkeurig in de huid aangebracht. Dit gebeurt met de Van der Velden Derma-injector. De naalden zijn meerdere keren na gebruik en sterilisatie in een autoclaaf of Gamma bestraling te gebruiken naar gelang het huidtype. Er zijn honderden tatoeage naalden te koop en deze brengen inderdaad de kleurstoffen in de huid. Maar over het algemeen zijn deze te grof voor dermatografie / keratografie er zijn zelfs naalden gebundeld in ø 69 stuks geen pretje voor de huid.